Angelo GAJA är kungen av Barbaresco, kanske av italiensk vin. Huset GAJA har varit revolutionerande för vinproduktion i Piemonte och på allvar satt Barbaresco på den internationella vinlistan.
Grunden för GAJA: s framgångsrika viner är produktion uteslutande från egna vingårdar, ett kraftigt minskat utbyte, samt en exceptionell skålförvaring på rätter från sitt eget slakteri. Gaja gör "vanliga Barbaresco" och enstaka Barbaresco's, Costa Russi, Sori Tildin och Sori San Lorenzo. I dessa viner med en inre marknad blandar GAJA en liten del Barbera i vinet och kan därför inte använda namnet Barbaresco, men tänk om du är större än beteckningen!
Angelo GAJA är först och främst känd för sina viner från Piemonte, men när han sökte nya platser för att tillverka viner av hög kvalitet, sjönk hans intresse för Toscana genast.
Först, 1994, förvärvade Gaja fastigheten Pieve Santa Restituta med 16 hektar. vingårdar i Montalcino, där han nu producerar två Brunello-viner Rennina och Sugarille
Han sökte sedan efter Toscana västkusten, där han sökte samma jordförhållanden som gjort Sassicaia och Ornellaia kända, och i området mellan Bolgheri och Castagneto Carducci köpte han en gård på 80 ha 1996. land där han idag producerar tre Super Tuscan Promis, Magari och Camarcanda.
Se vårt läckra urval av Angelo GAJA nedan.