Gaja, Sito Moresco 2018

549.00 kr.

Gaja, Sito Moresco 2018

Gaja, Sito Moresco 2018

Vår utvärdering

Sito Moresco är en mycket spännande rödvin, mörkt och lysande färg. Du har alltid nyanser av körsbär och röda frukter först i doften, och efter en viss oxidation kommer rött vin kryddor och mer maskulin karaktär. Även i smaken vinet först smickrande och omedelbar men utvecklas mot mörkret och komplex med syresättning. Sito Moresco är ett saftigt och kraftfull vin och är också i besittning av en god bærsødme, vilket ger vinet en trevlig harmonisk karaktär och gör det mycket charmiga.

Om produkten

Sito Moresco vingård övertogs av Angelo Gaja 1978 och är beläget i Pajore området vid byn Treiso. Det är detta område som förser de flesta druvor för vin (Nebbiolo och Merlot), medan Cabernet druvor kommer från Serralunga. Första saluföringen av Sito Moresco var för övrigt 1991. Vinet är gjord av en komposit, (som kan variera från år till år), av Nebbiolo (ca 35%), Merlot (ca 35%) och Cabernet (ca 30% ). Varje druvsort jäses separat, och jäsningen sker i rostfria ståltankar vid en temperatur av 25-27 ° i 2 veckor. Efter avslutad malolaktiska jäsningen är viner från olika druvor blandade, och vinet lagras i 1-2 år fat i 18 månader. Efter buteljering lagras Sito Moresco för ytterligare 6 månader. En 5-6 års ytterligare mognad i flaskan är perfekt för vinets harmoni. Sito Moresco är en mycket spännande rödvin, mörkt och lysande färg. Du har alltid nyanser av körsbär och röda frukter först i doften, och efter en viss oxidation kommer rött vin kryddor och mer maskulin karaktär. Även i smaken vinet först smickrande och omedelbar men utvecklas mot mörkret och komplex med syresättning. Sito Moresco är ett saftigt och kraftfull vin och är också i besittning av en god bærsødme, vilket ger vinet en trevlig harmonisk karaktär och gör det mycket charmiga. Sito Moresco är mycket användbart för praktiskt taget alla kötträtter: lamm, kalv och nötkött, men på grund av dess kryddiga karaktär är idealisk för spel. Det måste i ett stort glas.

Serving tips

Mörkt kött
Kraftig ost
Vilt

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.