Om produkten
Sito Moresco vingård övertogs av Angelo Gaja 1978 och är beläget i Pajore området vid byn Treiso. Det är detta område som förser de flesta druvor för vin (Nebbiolo och Merlot), medan Cabernet druvor kommer från Serralunga. Första saluföringen av Sito Moresco var för övrigt 1991. Vinet är gjord av en komposit, (som kan variera från år till år), av Nebbiolo (ca 35%), Merlot (ca 35%) och Cabernet (ca 30% ). Varje druvsort jäses separat, och jäsningen sker i rostfria ståltankar vid en temperatur av 25-27 ° i 2 veckor. Efter avslutad malolaktiska jäsningen är viner från olika druvor blandade, och vinet lagras i 1-2 år fat i 18 månader. Efter buteljering lagras Sito Moresco för ytterligare 6 månader. En 5-6 års ytterligare mognad i flaskan är perfekt för vinets harmoni. Sito Moresco är en mycket spännande rödvin, mörkt och lysande färg. Du har alltid nyanser av körsbär och röda frukter först i doften, och efter en viss oxidation kommer rött vin kryddor och mer maskulin karaktär. Även i smaken vinet först smickrande och omedelbar men utvecklas mot mörkret och komplex med syresättning. Sito Moresco är ett saftigt och kraftfull vin och är också i besittning av en god bærsødme, vilket ger vinet en trevlig harmonisk karaktär och gör det mycket charmiga. Sito Moresco är mycket användbart för praktiskt taget alla kötträtter: lamm, kalv och nötkött, men på grund av dess kryddiga karaktär är idealisk för spel. Det måste i ett stort glas.