Om produkten
Magari tillverkades först år 2000 och är vanligtvis gjord av 50% Merlot, 25% Cabernet Franc och 25% Cabernet Sauvignon. Själva namnet betyder "om det bara vore sant" på italienska och valdes för att det innehåller en touch av ironi och hopp. Varje druvsort jäses separat i två veckor i temperaturkontrollerade tankar av rostfritt stål. Efter avslutad malolaktisk jäsning i januari-februari efter skörden sätts vinerna från de 3 druvsorterna ihop och lagras sedan i 12 månader på nya och ett till två år gamla barriques (225 l.). Efter buteljering lagras vinet ytterligare 6 månader innan det skickas.
Färgen är extremt mörk med rubintoner och i doften hittar du toner av nyrostat kaffe, läder, björnbär, svarta vinbär och lakrits. På gommen är vinet mycket strukturerat, intensivt och komplext. Fruktkoncentrationen är imponerande, och vinet är samtidigt väldigt rent och harmoniskt. Den kommer utan tvekan att kunna lagras i 10 till 15 år.
Magari tar mycket plats smakmässigt och bör därför serveras till rätter som kan ge den motstånd. Det kan t.ex. vara rätter med lamm, vilt, nötkött eller starka vita eller röda ostar.