Familjeföretaget Manoel D. Poças Junior grundades 1918 och idag drivs företaget i 4:e generationen av inte mindre än 6 ättlingar till grundaren. Ursprungligen ägde familjen 2 destillerier där de producerade brännvinet som portvinet är berikat med, men när brännvinstillverkningen förstatligades på 1930-talet fick familjen förändras, och etablerade sig därför som portvinsproducenter baserade på druvorna från Quinta da Quartas, som Pocas hade tagit över som betalning för ett stort parti konjak några år tidigare.
Idag är det Maria Manual Maia som har hand om vingården och när druvorna kommer till källaren är det Jorge Manual Pintão som tar över, konsulterad av den rutinerade Luis Rodrigues.
Druvorna är de traditionella sorterna Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca och Tinto Cão från 40 till 60 år gamla vinstockar och en rutinsortering sker under plockningen så att endast de bästa druvorna hamnar i plasten lådor, som sedan bärs till närmaste väg och körde upp till Quinta da Quartas, där Pocas sedan 1988 har samlat alla sina produktionsanläggningar.
Poças har blivit kända för att skapa eleganta och trevliga portviner som alltid är lite på den torra sidan av genomsnittet, och har till och med fått Wine Spectator att kalla en av sina Late Bottled Vintage Ports "lite för perfekt".
Den stora specialiteten hos Poças är dock familjens Colheita Portvin, som vanligtvis buteljeras efter 7 års lagring på fat. Hos Poças markerar de 7 åren bara starten på den första tappningen och i de stora årgångarna släpps det om och om igen små lotter vilket gör att man fortfarande kan erbjuda överraskande fräscha Colheita Portviner från 1960-talet.