Om produkten
Elegant och vinös Port som visar vad kategorin Late Bottled Vintage Port kan åstadkomma. Den är främst skapad av de traditionella druvsorterna Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca och Tinto Cão från 40-60 år gamla vinstockar, men den exakta druvblandningen är inte känd som frukt från kaosplanteringar (fältblandning) med äldre vinstockar ingår också. Sortering sker under plockningen och endast de bästa druvorna kommer ner i plastlådorna för att fraktas till närmaste väg och sedan köras upp till Quinta da Quartas, där Pocas sedan 1988 har samlat sina produktionsanläggningar.
Efter jäsningen och tillsatsen av brännvin får vinet vila till tidig vår, då man sedan smakar sig fram till de bästa lotterna som fylls på mindre fat där vinet får stå i flera år efter årgången. deklarerade, och den första Vintage Porten har kommit ut på marknaden.
Serveras i rymliga glas till desserter med choklad, med ris à l'amande i december eller solo som skydd mot kylan i det danska höst- och vintervädret.
Vinet håller sig perfekt fräscht efter att ha öppnats några veckor i kylen. Eftersom vinet inte är filtrerat rekommenderas dekantering om vinet har lagrats 10 år eller äldre.