Om produkten
Textboksklassiker Meursault från Louis Latours över 30 år gamla vinrankor i hjärtat av Meursault, där en jord av krita och marmel är en utmärkt kombination för de blomstrande Chardonnay-druvorna på denna egen tidiga mogning. Här är alltså alltid bra med intensitet och fetthet från frukten, och denna Meursault är därför både fermenterad och lagrad ca. Tio månader i medelrostade ekfat (15% nya), där den har genomgått malolaktisk jäsning innan den tappades i augusti 2017.
Från glaset kommer en överdådig arom med nyanser av smör, vanilj, hasselnöt, citrus och gula blommor. Smaken kombinerar Meursaults klassiska fet frukt med en knivskarp fruktsyra och en mjuk mineral eftersmak som gör den övergripande upplevelsen balanserad och perfekt.
Vi rekommenderar servering vid 11-13 grader, helst i sällskap med t.ex. grillad hummer, stekt fisk, lätt kött eller fasta ostar som comté och beaufort. Vinet kommer att utveckla ytterligare komplexitet under de kommande tio åren.