Om produkten
100% ekologiskt odlad Cabernet Franc från västerläge sluttningar på Clos Mazurique-fältet i Saumur, Loire. Avsikten från Arnaud Lamberts sida har varit att göra ett vin med renhet, där det är kärnan i druvorna och inte åldringen som får stråla. Därför fermenteras mustet på den naturliga jästen i cementtak med 5 månaders lagring före tappning och utsläpp.
Aromatiskt uttrycks uppdraget i vilda skogsbär insvept i gröna örter, blomfält, paprika och skogsbotten som endast Cabernet Franc kan leverera. Smaken är luftig, mjuk och fräsch med en helt fantastisk balans mellan tannin, syra och återigen de helt rena och fruktdrivna elementen, som om druvorna har pressats direkt från handen i glaset.
Ett vackert och seriöst vin från Arnaud Lambert, som med sitt fräscha och ändå intensiva uttryck är ett utmärkt erbjudande för ett svalt glas rött vin på terrassen samt en följeslagare till fjäderfä, ugnsrostad fläskländ eller kalvköttculotte med pepparsås och ratatouille på sidan.
Vi rekommenderar servering vid 13-15 grader och njut av vinet inom de kommande 3-4 åren.