Om produkten
Det ödsliga, vilda och branta bergslandskapet i Katalonien höll på att glömmas när 4 vänner upptäckte möjligheten i slutet av 80-talet och gjorde Priorat till en kult. Biologen Jose Luis Perez var den som skapade vingården Clos Martinet. De andra var Rene Barbier med Clos Mogador, Carlos Pastrana med Clos de L'Obac och Alvaro Palacios med Clos Dofi.
Familjen Perez vinösa framtid är säkrad till den grad att José Luis dotter, Sara, har visat sig vara en av Spaniens största vintalanger. Hon har även bildat ett par med Rene Barbiers son Rene Jr. Detta gifta par har otaliga vinprojekt på gång runt om i Spanien. Hemmabanan är dock Priorat och för Sara finns vinvaggan kvar på Clos Martinet som hon idag har tagit över produktionsansvaret för.
Den producerar ca. 3000 lådor på Mas Martinet från vingårdens 10 hektar vingårdar. Runt hälften av produktionen är 2:a vinet Martinet Bru. Åkrarna är planterade med; 45% Grenache, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 5% Syrah och 10% Carignan. Vinstilen är mycket stark och maskulin, hög alkohol, väl kompletterad av en kraftig dos ny ek, som det intensiva vinet suger upp i fin stil. Clos Martinet är kanske det mest "bordeauxliknande" av Priorat-vinerna, och samtidigt det mest hållbara. Denna vingård är en av Spaniens mest legendariska.