Ferrer Bobet Priorat Vinyes Velles 2019

699.00 kr.
customer-list-add

Ferrer Bobet Priorat Vinyes Velles 2019

P O I N T
95
James Suckling
P O I N T
94
Wine Advocate

Ferrer Bobet Priorat Vinyes Velles 2019

Om produkten

Vinyes Velles är det katalanska uttrycket för de "gamla vinstockarna", som i detta vin har över 80 år på ryggen och uteslutande består av signaturdruvan Cariñena (Carignan). Fälten odlas utan användning av konstgödsel eller bekämpningsmedel på branta terrasser på en höjd av 650-750 meter, och druvorna utsätts för en noggrann sortering under mognadstiden för att säkerställa att endast det bästa av det bästa finns kvar vid skörden.

Ändå sorteras druva efter druva fint före betning före jäsning följt av jäsning av den naturliga jästen i 15 och 30 hektar ekbehållare. Förvaringen sker under de kommande 18 månaderna i nya lätt rostade franska ekbarriärer av högsta kvalitet, och tappningen sker sedan utan filtrering och med en minimal tillsats av SO2.

I det slutliga vinet är aromen fin och intensiv med nyanser av bland annat björnbär, lakrits, créme de cassis och plommon. Smaken har en renhet som mycket få viner - kännetecknas av ungdomlig, krämig syra och en extremt mineral, djup, mörk och saftig frukt. Trots den höga intensiteten är vinet oerhört elegant och i perfekt balans, speciellt på grund av dess renhet - helt rensad från Priorats ofta något russinliknande touch.

Vinet kan med fördel syrgas 1-2 timmar före servering, där det är ett uppenbart val för grillade och kryddiga rätter, t.ex. bestående av rotgrönsaker, paprika, nötkött och lamm.

95 poäng - James Suckling

94 poäng - Robert Parker

18,5 poäng Henrik Oldenburg (motsvarande 93p)

Serving tips

Biff på grillen
Kryddstark mat
Mörkt kött

External Recommendations

P O I N T
95
James Suckling
P O I N T
94
Wine Advocate

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.