Om produkten
Ett utsökt mycket färskt och saftigt vin med fokus på mogen röd frukt och lätt rostade och mineraliska toner i doften. Smaken är fräsch med god smak och struktur med bra syra och mogna tanniner - och en lång finish.
Vinet är gjort av 96% Monastrell tillsatt till andra mindre kända sorter (Blanquilla, Moravia Agria, Rojal). Druvorna kommer från två högt belägna åkrar, La Muela och El Cenajo vid staden Fuente Álamo, som ligger 850-9000 meter över havet i regionen Murcia, strax söder om Alicante.
La Servil är en blandning av två unika tomter med olika markförhållanden, gamla pre-phylloxera vinstockar och en blandning av olika sorter. Skörd sker för hand, druvorna jäser i konformade trätankar och vinet lagras i 12 månader i en kombination av 5 000-liters stora vador och använda 500-liters fat. Vinet tappas på flaska utan filtrering eller förtydligande.