4 Kilos, 4 Kilos 2021 Øko

549.00 kr.
customer-list-add

4 Kilos, 4 Kilos 2021 Øko

category label Eko

4 Kilos, 4 Kilos 2021 Øko

Vår utvärdering

97 Point Robert Parker (Årgang 2021)
"The 2021 4 Kilos is beautiful, perfumed, elegant, nuanced and subtle with floral notes, Mediterranean herbs, red berries and a spicy twist. It's expressive, open and fine-boned, with a moderate 12% alcohol and a velvety palate. This is medium-bodied, delicate and precise, very much in line with the 2020."

Om produkten

På Mallorca – som i resten av världen – är ingen somrar den andra lik. Därför smakar druvorna olika från år till år, och det är 4 Kilos stora fokus att främja dessa sorts egenheter. 4Kilos görs alltså varje år på 100% av den lokala Callet från samma tomter med lera, kalk och stora stenar i jorden.

Allt odlas ekologiskt med stort fokus på att optimera biologisk mångfald även för de lokala växtsorterna och druvorna, som skördas för hand, sorteras både på fältet och igen i vineriet innan vinifieringen. Som med husets övriga viner används ingen odlad jäst. Istället börjar jäsningen av sig själv – hälften i ståltankar och andra hälften i 2500 liters ekkar.

Vinet lagras sedan i 12 månader på 600-liters mellanrostade ekfat och buteljeras slutligen ofiltrerat. I glaset är slutvinet vackert, fortfarande lite rustikt men ändå komplext och elegant med sin örtiga och fruktiga dos av hallon, vinbär och blomdamm kompletterat med färsk timjan, ängssöt och rostade kryddor från fatlagring.

Smaken är len och saftig med nyanser av röda bär och återigen örter. Den svala och näringsfattiga terroiren lyser fint igenom i vinets vackra struktur och eftersmakens saftiga fruktsyra. I sin ungdom bör vinet syresättas 1-2 timmar före servering vid 15-16 grader, och under optimala förhållanden kan det lagras upp till 10 år från skörd.

4Kilos kan t.ex. serveras med paella - sånt med kyckling eller kanin, chorizo ​​eller liknande köttelement - eller med bräserad fläsk, anka eller fasan, samt mallorcanskinspirerade tapas med allt vad det innebär av stekta grönsaker, friterad kyckling och kryddig , rödvinsrostad 'sobrasada' .

Serving tips

Fjäderfä
Fjäderfä på grillen
Kryddstark mat
Ljust kött
Tapas

Anbefalinger