Vinding Montecarrubo, Vignolo Rosso Terre Siciliane 2022

849.00 kr.

Vinding Montecarrubo, Vignolo Rosso Terre Siciliane 2022

category label Eko

Vinding Montecarrubo, Vignolo Rosso Terre Siciliane 2022

Vår utvärdering

Top Syrah och ett av de djupaste viner från Sicilien vi har smakat!

Om produkten

Singelgodsvinet Vignolo är – liksom Vindings andra singelgård Vigna Grande – från vulkanisk jord blandad med fossiler och sand från korallrevet, som har sprängts under loppet av flera miljoner år och nu är en avgörande bidragande orsak till att Särskilt Montecarrubo kan göra vin av så hög kvalitet.

I det här fallet har den vilda terroiren satt sin prägel på 100% Syrah – biodynamiskt odlad från första sekund och skött och vårdad med största kärlek året runt – och i sin ungdom är det ena av Vindings viner det mest fängslande, vi tror. 

I källaren jäses druvorna naturligt och mognas på begagnade barriques från toppgods i Bordeaux.

I glaset följer aromen upp med intensiv mörk frukt - blåbär, björnbär, svarta körsbär och oliver och med den Syrah-typiska baconnoten som spelar en betydande roll förutom blommiga nyanser av viol. Kryddig kryddighet kompletteras från fatet, och vinets smak blir därmed motsvarande stor, rak och välbalanserad med djup frukt, mogna tanniner och en outtröttlig eftersmak.

Drick starkt vin så här till stark mat – helst hellre än kött, t.ex. lamm, nötkött, vilt eller anka – allt med rosmarin, vitlök och kanske till och med oliver. Grilla eller låt puttra – och släng gärna i det senare fallet lite rött vin i grytan.

Vi föreslår att du njuter av den vid 15-18 grader inom 15-20 år från skördeåret.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött
Viltfågel

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.