Amarone - Hela italienska publikens favorit!
Amarone tillverkas genom att torka druvorna (appassimento). Druvorna får jäsa helt så att allt socker konsumeras. Maskerationen varar vanligtvis upp till 8 veckor innan druvorna pressas och vinet hälls i en skål.
En bra amaron lagras vanligtvis 3-5 år på stora träfat, som ofta är tillverkade av slovensk ek eller körsbärsträ. Efter disklagring lagras vinet vanligtvis i ytterligare två år innan det släpps ut på marknaden.
En Amarone kommer alltid att kännetecknas av stor intensitet och fullhet, men en bra Amarone kommer aldrig att vara tung. Det bär sin styrka och koncentration med en häpnadsväckande elegans.
Det finns en rikedom i aromer: kaffe, kakao och framför allt hasselnöt när det börjar åldras. En bra Amarone från en bra årgång kan lagra under mycket lång tid, vilket betyder mer än 10 år och ofta upp till 20 år eller mer för de mycket stora. Amarone är lämplig för rött kött och vilt och är ojämförligt med ost.
Hitta din nästa fantastiska Amarone direkt.