Om produkten
Vinet är gjort på 80% Corvina, 15% Rondinella och 5% Molinara från utvalda vingårdar belägna på 150-300 meter över havet, på sydvända sluttningar i Valpolicella.
Druvorna väljs ut och plockas för hand i oktober. Druvorna pressas och avstjälkas och genomgår 10 dagars maceration. I februari följande år återjäser vinet ("Ripasso") på resterna från tillverkningen av Amarone. De torkade druvorna ger vinet dess karaktäristiska söta uttryck av torkad frukt. Vinet lagras sedan på små fat av fransk och amerikansk ek i 12-18 månader. Intensiv rubinröd i glaset med ljusa reflektioner. Doften är intensiv med toner av röda bär, plommon och lätta rostade toner.
Smaken är djup och rund med mogna tanniner och toner av körsbär, plommon, katrinplommon, rostat bröd och lakrits. Ett vackert och komplext vin med en anmärkningsvärd struktur och elegans som slutar i en lång eftersmak, perfekt till rätter som grillrätter, grytor, kötträtter, svamprisotto m.m.