Jose Garcia, Unculin Mencia 2022

199.00 kr.
customer-list-add

Jose Garcia, Unculin Mencia 2022

Jose Garcia, Unculin Mencia 2022

Vår utvärdering

Renhet, transparens och ärlighet är premisserna för José och Julia Garcías arbete med hemstadens lokala rödvinssort, som tagit världen med storm det senaste decenniet och här smakar som landskapet, vädret och naturens vilda jäst vill ha det – inte som konsumenterna nödvändigtvis vill. Unculín är därför rätt vin för dig, som närmar dig livet med ett öppet sinne och nyfikenhet och som gärna vill lära känna ett livligt och välkomnande vin som inte är som alla andra!

Om produkten

Renhet, transparens och ärlighet är premisserna för José och Julia Garcías arbete med hemstadens lokala rödvinssort, som tagit världen med storm det senaste decenniet och här smakar som landskapet, vädret och naturens vilda jäst vill ha det – inte som konsumenterna nödvändigtvis vill. Unculín är därför rätt vin för dig, som närmar dig livet med ett öppet sinne och nyfikenhet och som gärna vill lära känna ett livligt och välkomnande vin som inte är som alla andra!

Vinifiering
Allt hos paret García skördas alltså för hand och i vingården lagras vinet på sedimentet i dels ståltankar, dels i stora ekfoudres. Sediment "sorteras ut" slutligen genom att vinet dekanteras - d.v.s. hälls fram och tillbaka mellan olika tankar, och därför används ingen filtrering före buteljering.

Doft och smak
Det färdiga vinet är alltså en extremt drickbar storlek med sin blommiga, rödfruktiga, lätt animaliska och reduktiva utstrålning, vilket både har fått oss i Laudrup att gissa Beaujolais, Bourgogne och Toscana i en blindprovning. En liten association med torkade örter sätter sig också i den smala och saftdrivna smaken som är rund i kanterna och nu avslutas ännu tydligare och elegantare än tidigare årgångar.

Serveringsförslag
Även om Unculín inte är ett utpräglat nötköttsvin, är de gastronomiska möjligheterna i sällskap med lättare kött och det gröna köket å andra sidan varierande. Helstekt kyckling med mycket örter, sallader med grillad aubergine eller rotselleri, spanska delikatesser eller alla sorters tomatbaserade pastarätter. Gå och utforska!

Vi rekommenderar att du avnjuter den lätt kyld vid så lite som 12 och upp till ca. 17 grader.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.