Gian Luca Colombo, Barolo N.I.C.B.A.B. 2018

699.00 kr.
customer-list-add

Gian Luca Colombo, Barolo N.I.C.B.A.B. 2018

category label Eko

Gian Luca Colombo, Barolo N.I.C.B.A.B. 2018

Om produkten

Det mystiska smeknamnet N.I.C.B.A.B. betder Namn i koden Bricco Ambrogio Bussia. Gian Lucas Barolo görs för första gången i drömåret 2016, Där med 2010 är den bästa årgången för Langa i detta århundrade. De speciella egenskaperna hos odlingsplatsen har producerat en Barolo av stor finess med en mjuk, smidig struktur. Detaljering i arombilden och näve- och juicespänning i frukten accentueras genom Gian Lucas närmande från fältet till det färdiga vinet, som känner till den mer pinotliknande sidan av Nebbiolo.

Bricco Ambrogio producerar en relativt lätt och formbar Barolo, som påminner om vinerna från La Morra och Verduno, och årets kvaliteter och vinmakaren kommer fram i denna raffinerade och mycket balanserade och mycket drickbara Barolo.

Omedelbart generös och kommer att åldras till större djup i 10+ år där den kommer att utveckla toner av scottobosco, tjära och tryffel.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.