Om produkten
Det mystiska smeknamnet N.I.C.B.A.B. betder Namn i koden Bricco Ambrogio Bussia. Gian Lucas Barolo görs för första gången i drömåret 2016, Där med 2010 är den bästa årgången för Langa i detta århundrade. De speciella egenskaperna hos odlingsplatsen har producerat en Barolo av stor finess med en mjuk, smidig struktur. Detaljering i arombilden och näve- och juicespänning i frukten accentueras genom Gian Lucas närmande från fältet till det färdiga vinet, som känner till den mer pinotliknande sidan av Nebbiolo.
Bricco Ambrogio producerar en relativt lätt och formbar Barolo, som påminner om vinerna från La Morra och Verduno, och årets kvaliteter och vinmakaren kommer fram i denna raffinerade och mycket balanserade och mycket drickbara Barolo.
Omedelbart generös och kommer att åldras till större djup i 10+ år där den kommer att utveckla toner av scottobosco, tjära och tryffel.