Domaine de la Pousse d'Or, Volnay Caillerets 1er Cru 2017

999.00 kr.
customer-list-add

Domaine de la Pousse d'Or, Volnay Caillerets 1er Cru 2017

category label Eko

Domaine de la Pousse d'Or, Volnay Caillerets 1er Cru 2017

Vår utvärdering

Volnay Caillerets 1er Cru från Domaine de la Pousse d'Or är en framstående representant för Bourgognes stolta arv. Med sin delikata fruktprofil, raffinerade struktur och imponerande längd är detta vin en oemotståndlig inbjudan att utforska Bourgognes skattkammare av sublima vinupplevelser.

Om produkten

Domaine de la Pousse d'Or är en välkänd vingård belägen i den prestigefyllda regionen Bourgogne i Frankrike. Med en historia som sträcker sig tillbaka till 1400-talet har detta slott etablerat sig som en kvalitetsproducent av högt uppskattade viner. Deras Volnay Caillerets 1er Cru är inget undantag och återspeglar perfektionen i regionens terroir.

Detta framstående vin presenterar sig med en subtil och komplex smak som uttrycker essensen av Bourgogne. I gommen avslöjar den delikata toner av röda frukter som körsbär och hallon, som omfamnas av en fin balans mellan syra och tanniner. Noter av jord och skogsbotten ger vinet en extra dimension och ger det ett djup och karaktär som är typisk för Volnay-viner.

För att framhäva detta vin på bästa möjliga sätt rekommenderas det att servera det vid en temperatur på 16-18°C. Den kommer att trivas bredvid rätter med fågel, vilt eller mildare ostar. En noggrant utvald charkuteriplatta eller en tryffelfylld svampsauté kommer också att komplettera dess komplexitet och nyanser på ett förtrollande sätt.

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mörkt kött
Vilt
Viltfågel

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.