Om produkten
Vi arbetar inte bara efter biodynamiska principer. Månens faser ingår också i planeringen av arbetet både på fältet och i källaren och alla anställda känner till tankarna bakom Rudolf Steiners så kallade "antroposofi". Alltså ingen sprutning med bekämpningsmedel, inga ogräsmedel och bara organisk gödning i vingården. Regelbunden plöjning med hästar när kalendern tillåter den att lufta och berika jorden, och slutligen är månkalendern också viktig när skördetiden ska bestämmas, och senare när vinet ska buteljeras.
Druvorna handplockas och längre fram på vingården sker sortering innan alla druvor befrias från stjälkarna och kyls ner för maceration i upp till en vecka innan jäsning påbörjas utan främmande jäststammar. Under de tre veckorna som jäsningen varar arbetas det med "punch downs" morgon och kväll, varefter vinet mognar i 15 månader på (30% nya) fat utan omkorkning och med mycket begränsad användning av svavel längs vägen. Den sista cuvéen sys sedan ihop i rostfritt stål och buteljeras. Naturligtvis utan förtydligande eller filtrering.