Om produkten
Omedelbart traditionellt och ovanligt mousserande vin. Traditionellt eftersom den andra jäsning sker i flaskan som i Champagne och Cremant, och otraditionell eftersom druvan förblir Melon de Bourgogne utan skillnad mellan Chenin Blanc, Chardonnay och Pinot Noir.
På Chateau du Coing kan Veronique Günther Chéreau och hennes dotter Aurore spegla Champagne i norr och öster, där Crémant de Loire stiger till ny berömmelse runt Saumur och längre upp i floden Loire. Trots att Melon de Bourgogne sällan utgör basen för mousserande vin har det antagligen inspirerat dem att prova det, vilket har resulterat i ett mycket elegant vin.
Druvorna skördas från två tomter med i genomsnitt 65 år gamla vinstockar som står och tittar ner över floden Maine. Pålarna jagas efter skörd, varefter druvorna pressas och fermenteras i rostfritt stål till ett friskt, ljust vitt vin med endast 11% alkohol. Detta följs av tillsats av socker och jäst och tappning, varefter vinet jäses igen och de fina små pärlorna integreras i vinet.
Vinet tappas på flaska efter 10-12 månader och resultatet är ett exceptionellt friskt och inspirerande mousserande vin med distinkta toner av blommande violetta, kvitten och vita persikor. Mycket trevliga små känsliga och envisa bubblor och en smak full av friskhet och finess som leder till en fin ren citrusrik final.
Ett ännu mer spännande alternativ till Crémant-viner från Loire, Bourgogne, Alsace och Bordeaux.
Serveras vid 8 grader för en aperitif, röd skaldjur