Brouilly er essensen af, hvorfor Beaujolais har så mange fans - det er velduftende, flot rødvin som er pakket med røde bær og krydderurter i duften og som er læskende lækker både for sig selv og til mad. Den flotte farve glimter i både rød og lilla og kan kan næsten smage og dufte farverne - her er både hindbær, solbær og jordbær som er pænt pakket ind i lidt duft af mynte og laurbær. Det er fyldt med harmoni og har nok struktur til at blive serveret sammen med et stykke grillet kalvekød. Server ved 16-17°C i almindelige rødvinsglas. Drik til kalvekoteletter med en god salat.
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer
Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden
Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer
Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.