Om produkten
Ett minimalt tillskott av SO2 är nyckeln till processen bakom detta vin, tillverkat av 100% ekologiskt odlad Cabernet Franc från de västerutvända sluttningarna av Terres Rouges-fältet i St.-Cyr-en-Bourg i Saumur. I vinhuset har alla druvor förföljts före jäsning på den naturliga jästen resp. stål- och cementtankar. Den mjuka maceration på 10 dagar följs av ytterligare 6 månaders lagring på samma tankar innan tappning och släppning.
Trots den naturdrivna stilen finns det inget naturligt vinkaraktär över vinets superrena och fokuserade arom av skogsbär, gröna örter och tomatstjälkar ströda med nydelade flintstenar. Smaken är lite bredare och rundare än i systervinet Mazurique men med samma vackra balans mellan tannin, syra och de helt rena fruktdrivna elementen, även i den medelstora och saftiga eftersmaken som ger en omedelbar önskan om nästa tår.
Les Terres Rouges är ett vackert och seriöst vin som med sitt rena, fräscha och charmiga uttryck är ett utmärkt erbjudande för ett glas rött vin för rött vin eller som en följeslagare för fjäderfä, fläskländ eller kalvkött med pepparsås och ratatouille på sidan.
Vi rekommenderar att servera vid 13-15 grader och njuta av vinet upp till 5-6 år från skördeåret