Om produkten
Grunden för projektet lades när Belen Sanchez bjöd Benjamin Romeo och Fernandez Bengoa ner till sitt hemland region Massis del Garraf att visa dem vad hon ansåg var en enorm outnyttjad potential för produktion av vita viner i världen. Egentligen både Benjamin och Fernandez övertygade under sitt första besök, men det skulle ta ytterligare två år att hitta rätt paket före 2008 verkligen började. Idén började dra nytta av de lokala druvor, som man skulle kombinera fullhet Grenache med syra från xarello. Xarello kommer från de tre tomter. El Pou och El Badell, som ligger i byn Olesa de Bones Wall och La Vinya Petite, som ligger med sina ca 80 år gamla vinstockar strax ovanför staden på några av områdets högsta vingårdar. Grenache kommer från ett litet paket som heter Terra Alta, som består av sex norr / nordost läge terrasser. Jorden är främst kalksten, som fungerar som en stor svamp som behåller regnvatten vid behov och levererar den igen när det behövs. På detta sätt, finns det en konstant optimal reglering av den våta till vinstockar.