Pierre Amadieu, Gigondas Le Pas de l'Aigle 'Terroir d'Exception' 2016

739.00 kr.

Pierre Amadieu, Gigondas Le Pas de l'Aigle 'Terroir d'Exception' 2016

Pierre Amadieu, Gigondas Le Pas de l'Aigle 'Terroir d'Exception' 2016

Om produkten

Färgen är djup och mörk. Näsan är intensiv och komplex med saftiga toner av både ljusa och mörka frukter, plommon och fikon. Smaken är silkesmjuk och fyllig med delikata röda frukter blandat med lager, där krydd- och peppartoner blandas elegant i den långa och hållbara finishen.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.