Paul Jaboulet, Cote Rotie Les Pierrelles 2018

899.00 kr.
customer-list-add

Paul Jaboulet, Cote Rotie Les Pierrelles 2018

category label Eko

Paul Jaboulet, Cote Rotie Les Pierrelles 2018

Om produkten

Domaine des Pierrelles i Côte Rôtie består av 1,5 hektar. vingårdar i Côte Blonde planterade med 20-30 år gamla vinstockar. Jorden består av smulad skiffer blandad med glimmer och löss i ytan och ren sten i undergrunden.

Côte Rôtie Domaine des Pierrelles är tillverkad av organiskt odlade Syrah-druvor som handplockas och transporteras till källaren i små lådor på 25 kg. för att undvika oxidation. Vinet fermenteras i 3-4 veckor i temperaturkontrollerade rostfria tankar och genomgår sedan en malolaktisk jäsning och mognad i 12 månader i träfat (20% nya fat) i företagets historiska källare.

Côte Rôtie Domaine des Pierrelles har en djup, blank, rubinröd färg. I doften hittar du nyanser av mogna bär, milda kryddor och lite vanilj. I smaken har vinet god velour och samtidigt bett och finess. Eftersmaken är i perfekt harmoni mellan vinets strukturerade stil och de komplexa, fruktiga nyanser av mörka bär. Servera den med lamm, vilt eller nötkött.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött
Kraftig ost
Vilt
Viltfågel

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.