Louis Jadot, Chassagne-Montrachet 2021

995.00 kr.

Louis Jadot, Chassagne-Montrachet 2021

Louis Jadot, Chassagne-Montrachet 2021

Vår utvärdering

Det här är jättebra Bourgogne som lätt kan kapris feta fiskrätter med mycket smör.

Om produkten

Jäsningen sker i Louis Jadots stora anläggningar i Beaune på stora ekfat, sedan fortsätter vinet att lagras på barrique i 18 månader, varav en tredjedel är nya fat. Det här är jättebra Bourgogne som lätt kan kapris feta fiskrätter med mycket smör. Vinet är också en lysande partner till hummer eller till lätta fågelrätter med murklor. Vinet kan dekanteras 2 timmar före servering.

Serving tips

Fet fisk
Fjäderfä
Skaldjur

Anbefalinger

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).