Om produkten
Detta är ett ljust plommonrött vin med attraktiva kryddiga ekfat, röda plommon, apelsin och lite havregryn. Härligt mogen fruktighet på gommen, detta vin har en fantastisk balans mellan saftig, mogen frukt, mörk choklad, apelsin, jordgubbar och röda bär, med en frisk ren syra och mjuka tanniner. Den långa, ihållande avslutningen böljar i minnet. Läcker nu, men har potential att åldras bra de närmsta 3-5 åren. Vinifiering: Pinot Noir kommer från en 3,25 hektar stor vingård planterad med två olika kloner. Handplockat, avstjälkat och jäst i öppna jäsningstankar i tio dagar med hjälp av naturliga jästceller och delestage för att extrahera både smak och färg från druvorna. Musten pressades lätt, överfördes till franska ekfat (20% nya) och malolaktisk jäsning ägde rum i faten. Vinet lagrades på fat i 11 månader och lätt filtrerades innan buteljering för att bevara vinets integritet och delikata Pinot-smakprofil.