Johann Topf, Pinot Noir Stangl 'HP' 2018

549.00 kr.
customer-list-add

Johann Topf, Pinot Noir Stangl 'HP' 2018

category label Prissänkt

Johann Topf, Pinot Noir Stangl 'HP' 2018

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Röd frukt
Söta kryddor
Fat

Om produkten

Stanglfältet ligger lågt och vetter mot sydväst, och får knappt så mycket sol som de omgivande fälten - och höstdimman täcker en del av fältet från morgonen. En tredjedel av druvorna plockas tidigt för Sekt, så de återstående druvorna får hänga tills de är perfekt mogna i början av oktober. Med 14 dagars maceration och 24 månader på nya barriquer finns det tillräckligt med juice, frukt och kraft för att göra vinet till en perfekt följeslagare till höstens rätter med vilt och goda hårdostar. Servera vid 14-16°C i vinrött glas. Drick för djurrygg med grillad brysselkål

Aroma

Röd frukt
Söta kryddor
Fat

Facts

Tannin:
Lav
Sötma:
Tør
Aciditet:
Høj
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Område:
Niederösterreich
Distrikt:
Kamptal
Årgång:
2018
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
12,50
Korkvariant:
Kork
Serveringstemperatur:
15-17°C

Serving tips

Fet fisk
Ljust kött
Mörkt kött

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.