Om produkten
Jane et Sylvain är något så sällsynt som 100% ekologisk Pinot Noir från Gevrey-Chambertin, som till och med smakar riktigt gott - också för priset. Den är ultrasaftig men med ett Gevrey-liknande temperament och går till och med att dricka. Alltså ett så kallat win-win-vin, som vi är oerhört glada över att kunna presentera dig för!
Äkta paret Jane och Sylvain jobbar som sagt organiskt med de få åkrar de har i och strax utanför Gevrey-Chambertin. I vingården produceras vinet även med minimalt ingrepp, d.v.s. användning av hela klasar, vildjäst, främst gamla ekfat och ingen användning av sulfiter förrän omedelbart före buteljering.
Och så har den annars njutit ett antal år i flaskan vilket gör den härligt harmonisk och komplex på det sättet där det hela smälter ihop på tungan.
Vinet har med andra ord en superkänslig, saftig profil med en underliggande muskulatur som vittnar om stort allvar. I näsan finns vilda skogssmultron, vinbärssaft och blåbär som får en hjälpande hand av färska örter och blöta stenar. Smaken är slimmad, rak och saftig med en härlig fruktig sötma, som uppvägs av en saftig syra och helt finpolerade men ändå anmärkningsvärda tanniner.
Vinet passar bra till charkuterier, fågel/pärlhöns, kalv- och svamprisotto. Liksom för t.ex. grillad squash, aubergine och portobellosvamp på den vegetariska fronten.
För att du verkligen ska njuta av dess smickrande personlighet rekommenderar vi att antingen öppna flaskan en dag innan du dricker den eller alternativt hälla upp den i en karaff i några timmar.
Serveras vid 14-16 grader.