Gerard Raphet, Bourgogne Passetoutgrain 2020

179.00 kr.

Gerard Raphet, Bourgogne Passetoutgrain 2020

Gerard Raphet, Bourgogne Passetoutgrain 2020

Vår utvärdering

Bourgogne Passetoutgrains är en oberoende appellation/vintyp som kan användas i praktiskt taget hela Bourgogne.

Till skillnad från resten av Bourgogne måste vinet här vara gjort på en blandning av flera druvsorter. Det måste dock finnas minst en tredjedel av Pinot Noir i vinet, medan resten är typiskt Gamay, som är den primära druvsorten i Beaujolais.

Passetoutgrain kan därför beskrivas som en slags blandning av Beaujolais och Bourgogne med egenskaperna från båda områdena.

Raphets Bourgogne Passetoutgrain är fruktig, okomplicerad. Bäst avnjuts lätt kyld och i sin ungdom

Om produkten

Bourgogne Passetoutgrains är en oberoende appellation/vintyp som kan användas i praktiskt taget hela Bourgogne.

Till skillnad från resten av Bourgogne måste vinet här vara gjort på en blandning av flera druvsorter. Det måste dock finnas minst en tredjedel av Pinot Noir i vinet, medan resten är typiskt Gamay, som är den primära druvsorten i Beaujolais.

Passetoutgrain kan därför beskrivas som en slags blandning av Beaujolais och Bourgogne med egenskaperna från båda områdena.

Raphets Bourgogne Passetoutgrain är fruktig, okomplicerad. Bäst avnjuts lätt kyld och i sin ungdom

Serving tips

Fjäderfä
Fjäderfä på grillen
Mys- & Balkongvin
Ljust kött

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.