Duemani Suisassi, Bio 2016

1,699.00 kr.
customer-list-add

Duemani Suisassi, Bio 2016

category label Eko

Duemani Suisassi, Bio 2016

Om produkten

Tillverkad av 100% Syrah. Suisassi betyder 'på klipporna' och är en uppenbar hänvisning till hjärtat av vingården, en vingård med stora mängder stenar och klippor. årlig produktion: ca. 3000 flaskor. Jäsning sker spontant på druvornas egen jästkultur på en kombination av stora fat och små koniska fat - båda gjorda av fransk ek och följt av en 20-dagars maceration i samma fat.
Mognaden sker sedan i franska ekfat (90% nya, 10% ett år gamla) och varar i 18-20 månader. Inget förtydligande eller filtrering. Vinet är anmärkningsvärt nära i sin koncentration och fetthet. Druvans mörka fruktuttryck är fantastiska, särskilt plommon, blåbär och granatäpple. De kryddiga tonerna täcker bl.a. lakrits, rök och mineraler. Lång och bestående eftersmak.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött
Vilt

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.