Domaine Gauffroy Marc & Fils, Pommard 2020

499.00 kr.

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Pommard 2020

category label Prissänkt

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Pommard 2020

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Röd frukt
Fat

Om produkten

I Pommard tillverkas endast rött vin, trots att kommunen är hemvist för Cote de Beaune, som är allmänt känt för sina vita viner.

Pommard är känt för sina maskulina viner med hög halt av garvsyra och beskrivs som den maskulina motsvarigheten till grannkommunen Volnay. Denna klassiska Pommard från Gauffroy är inget undantag

En stor bukett dominerad av röda och mörka bär och viltkött. I sin ungdom domineras smaken av tanniner, som samtidigt gör vinet extra värdefullt för lagring. Blir mjukare och bekvämare med åren.

Kan serveras till olika kötträtter, ev en god bit nötkött eller vilt. Det är bäst att låta den sitta i några minuter innan du öppnar den, men om du serverar den i sin ungdom, dekantera den i en timme eller två innan servering

Aroma

Röd frukt
Fat

Facts

Lagring:
3-8
Tannin:
Medium
Sötma:
Tør
Aciditet:
Høj
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Område:
Distrikt:
Côte de Beaune
Årgång:
2020
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
13,00
Korkvariant:
Kork
Serveringstemperatur:
16-18°C
Passar till:

Serving tips

Fjäderfä
Fjäderfä på grillen
Ljust kött
Mörkt kött

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.