Dante Rivetti, Barbera d'Alba DOC Mara 2022

199.00 kr.
customer-list-add

Dante Rivetti, Barbera d'Alba DOC Mara 2022

category label Prissänkt

Dante Rivetti, Barbera d'Alba DOC Mara 2022

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Mörk frukt
Andra kryddor

Om produkten

Färsk och livlig är nog de två ord som passar bäst för Dante Rivettis Barbera - här har nämligen ingen ek använts för lagring, så det är de friska och klara bärdofterna som styr vinet - både röda och mörka bär som blandar sig i ett njutbart glas italienskt vardagsvin. Servera vid 14-16°C i vanliga rödvinsglas. Drick till pasta med massor av riven ost - t.ex. hemlagade tortellini.

Aroma

Mörk frukt
Andra kryddor

Facts

Tannin:
Lav
Sötma:
Tør
Aciditet:
Høj
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2022
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
14,00
Korkvariant:
Kork
Serveringstemperatur:
15-17°C

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mörkt kött

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.