Frisk og livlig er nok de to ord, der passer bedste på Dante Rivettis Barbera - her er nemlig slet ikke brugt egetræ til lagring, så det er de friske og klar bærdufte der styrer vinen - både røde og mørke bær som blander sig i et fornøjelige glas italiensk hverdagsvin. Server ved 14-16°C i almindelige rødvinsglas. Drik til pasta med masser af revet ost - fx hjemmelavet tortellini.
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer
Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden
Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer
Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.