Om produkten
Vinet kännetecknas av extremt mogna druvor med både ljusa och mörka frukttoner, kryddor, en liten jordton och fast byggnad med tannin som stängs av i slutet. Trots hög mognad, ett torrt vin med endast 1,3 g. Restsocker / l., Där de tre druvorna spelar riktigt bra tillsammans. Mycket bred användning: Den öppna frukten kväver inte en stekt kyckling, och den fasta strukturen förhindrar att vinet kvävs av en bit rött kött.
Grenache 60% ger rund, saftig frukt, som är strukturerad av 20% lättpeppar Syrah och 20% Mourvedre, vilket ger en fast avrundning. d'Arenbergs signaturvin, uppkallat efter plogen som underlättade odlingen av ny mark, har genom åren plöjt fast i medvetandet hos danska vindrinkare. Alliansen mellan Grenache, Syrah och Mourvedre fungerar lika bra här som i Sydrhône, där konceptet kommer ifrån. De flesta druvor är från mycket gamla buskevinrankor och vinningen sker efter ganska pressning i de traditionella öppna jäsningstankarna, följt av lätt lagring av ekfat i stora, äldre fat.