Comando G, Rozas 1er Cru 2022

699.00 kr.

Comando G, Rozas 1er Cru 2022

Comando G, Rozas 1er Cru 2022

Om produkten

Druvorna för Rozas 1er Cru har sitt ursprung i en total yta på små 5 hektar fördelade på många små sand- och granitpaket 900 meter upp i de coola Gredosbergen nära staden Rozas de Puerto Real. Garnacha 100% kommer från 50- och 60-åriga vinstockar och odlas biodynamiskt på de ofta obalanserade sluttningarna mellan stenar och träd, och att arbetet i åkrarna görs för hand är naturligtvis det största. Detsamma gäller för skörden, varefter druvorna jäsas med den naturliga jästen i 30-40 hektoliter öppna tankar, ersatt av 12 månaders lagring i gamla ekbehållare av samma storlek. Slutligen flaskas vinet utan stabilisering eller filtrering och med minimala mängder SO2.
Med stil lutar detta vin sig således upp av lillasyster "La Bruja de Rozas", dock med en djupare mineral- och garvstruktur. Förhållandet mellan de två vinerna kan således översättas till de första Cru-vinerna i Bourgogne jämfört med de något enklare kommunala vinerna i dalen nedan.

Färgen på Roza's 1er Cru är också som i klar, ung Bourgogne - transparent och aptitretande - med charmiga dofter av både färska och kanderade jordgubbar, körsbär, blommor, örter, lakrits och en touch av ladugården. Upplevelsen på tungan är saftig, nästan flytande och ändå med en imponerande smakkoncentration och djup. Finishen är långsträckt, kryddig, fruktig och levande - helt enkelt krönan på arbetet med ännu ett vin i världsklass från Comando G!
Servera vid 14-16 grader i vinrött glas, där vinet med sin struktur kommer att göra det utmärkt för både fläsk, blandade stekt tapasrätter eller som ett friskt andetag för grisköttstekt julånde med allt det innebär av sött och surt.

Serving tips

Fjäderfä
Mörkt kött
Vilt
Viltfågel

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.