Château Rocheyron, Saint-Emilion Grand Cru 2016

1,499.00 kr.

Château Rocheyron, Saint-Emilion Grand Cru 2016

Château Rocheyron, Saint-Emilion Grand Cru 2016

Vår utvärdering

Vinet öppnar sig med stor aromatisk intensitet både i näsan och munnen och när det får tid att lägga sig i glaset blir det allt mer komplext och nyanserat. Det finns goda mogna körsbär, svarta vinbär och vilda jordgubbar som njuter i en parfym av nypon och i munnen är det fräscht, elegant och så välbalanserat att detta utan tvekan är det mest framgångsrika av Peters 3 första Rocheyron-viner.

Om produkten

Druvorna är 70% Merlot och 30% Cabernet Franc, som jäser till vin i 7 cementtankar och 3 rostfria tankar vars storlek är anpassad till mångfalden av markförhållandena på fastighetens 8 ha. med vinstockar. Vinet lagras i 15 månader på fat (bara 35 % nytt för att "skydda frukten" som Peter uttrycker det) och buteljeras sedan utan föregående klarning eller filtrering.

Kan dekanteras 1-2 timmar innan servering så att vinet blir mjukare och lite mer parfymerat.

Serving tips

Biff på grillen
Fjäderfä
Ljust kött
Mörkt kött
Viltfågel

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.