Château Lilian Ladouys 2016

349.00 kr.

Château Lilian Ladouys 2016

Château Lilian Ladouys 2016

Vår utvärdering

Château Lilian Ladouys från Saint-Estèphe!

Med 62% Merlot är detta mjuka och komplexa vin något mer Merlot-dominerat än majoriteten här från Girondeflodens vänstra strand. De övriga är Cabernet Sauvignon (32%) och 6% Petit Verdot - alla handskördade, dubbelsorterade och château-flaska på Château Lilian Ladouys. Mjuk, komplex och drickbar Saint-Estèphe med härligt djup och generositet från toppårgången 2016.

Om produkten

I källaren börjar druvorna med en lång maceration vid låga temperaturer (kall maceration). Först efter några dagar avstjälkas de och krossas, och paket för paket jäser musten sedan i stora tankar innan vinet bedöms vara färdigt för lagring - totalt 14 månader av tank och en mindre del i barriques (30 % ny).

Det färdiga vinet får alltså en karaktäristisk doft av djup björnbär och cassisfrukt, kompletterat med bladiga kryddor som timjan, lagerblad och mynta, samt inslag av mineraler och en lätt rökig ton.

Kroppen når en medel fyllighet, mjuka behagliga tanniner och en bra längd som skickar tydliga referenser till just Bordeaux!

Vi rekommenderar varmt att servera denna klassiker till nöt- eller fläsk i alla nyanser, till exempel pepparbiff, marinerade läggkotletter eller Provence-inspirerade grytor.

Vi rekommenderar att hälla upp vinet i en karaff några timmar innan servering, till exempel vid 15-17 grader.

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Vilt
Viltfågel

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.