Château Haut Batailley Pauillac 5. Cru 2020

799.00 kr.

Château Haut Batailley Pauillac 5. Cru 2020

Château Haut Batailley Pauillac 5. Cru 2020

Vår utvärdering

Det röda vinet från Château Batailley är i mycket klassisk Pauillac-stil och är därför bäst att syresättas i karaffen innan servering. 70% Cabernet Sauvignon ger nyanser av svarta vinbär i både doften och smaken, och lagringen i trä ger toner av vanilj och kryddor. Vinet har en bra struktur och torrhet och samtidigt en bra koncentration av frukt vilket ger harmoniska och rundade toner. Den förnekar inte sin maskulina och intensiva Pauillac-stil och kommer därför att vara ett bra sällskap till rött kött, rätter med vilt eller lamm och till många stuvade kötträtter.

Om produkten

Vingårdarna vid slottet utgör 57 ha. och är planterad med 70% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 3% Cabernet Franc och 2% Petit-Verdot. Det är ca. samma druvsammansättning som finns i vinet. Jordmånen på slottet är väldigt klassisk med en blandning av sand, småsten och lera. Jäsningen sker i en tank och varar från 15 till 20 dagar under temperaturkontroll. Efter den malolaktiska jäsningen lagras vinet i 16-18 månader på ekfat, varav 50 % förnyas varje år.

Det röda vinet från Château Batailley är i mycket klassisk Pauillac-stil och är därför bäst att syresättas i karaffen innan servering. 70% Cabernet Sauvignon ger nyanser av svarta vinbär i både doften och smaken, och lagringen i trä ger toner av vanilj och kryddor. Vinet har en bra struktur och torrhet och samtidigt en bra koncentration av frukt vilket ger harmoniska och rundade toner. Den förnekar inte sin maskulina och intensiva Pauillac-stil och kommer därför att vara ett bra sällskap till rött kött, rätter med vilt eller lamm och till många stuvade kötträtter.

Den förtjänar att serveras i stora glas!

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött
Vilt
Viltfågel

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.