Chateau Beychevelle, Les Bruiléres de Beychevelle Haut-Medoc 2017

399.00 kr.

Chateau Beychevelle, Les Bruiléres de Beychevelle Haut-Medoc 2017

Chateau Beychevelle, Les Bruiléres de Beychevelle Haut-Medoc 2017

Vår utvärdering

Brulières de Beychevelle är en delikat och härligt oraffinerad Haut-Médoc med många klassiska dygder och en underbar drickbarhet. Elegant, lagom fyllig med vänliga tanniner och de klassiska fruktiga tonerna av svarta vinbär, blåbär och plommon.

Om produkten

Det är inte så romantiskt, men det stolta renässansslottet Beychevelle är ett av de slott som gynnats av att bristen på enighet i familjerna bakom leder till stora företag och/eller kapitalfonder med massor av muskler och vilja att invest kan komma till och i sista änden ser till att vinerna lyser vackrare än någonsin.

Det blev alltså ingen stor framgång när familjen Achille-Fould köpte Château Beychevelle redan 1970 och i mitten av 1980-talet började det smula sönder för familjemedlemmarna, som en efter en tappade tron ​​på projektet och valde att sälja sina aktier till den franska tjänstemännens pensionsfond "Grands Millésimes de France", som till slut, i samarbete med "Caisse de Retraite de la Société Générale", köpte ut familjen helt. De bjöd ombord japanska Suntory Company, som precis hade förvärvat Château Lagrange, och Beychevelle blev då en del av "the big business".

1995 tog de in den då icke erkände Philippe Blanc som vinmakare och regissör och de senaste 25 åren har han fått sinnesro och nästan obegränsade medel för att genomföra omfattande moderniseringar och vrida på i stort sett alla knappar som kan optimera kvaliteten. Efter att Philippe Blanc 2012 tog in den unge vinmakaren Romain Ducolomb som sin nya lekkamrat och den nya inglasade källaren designad av arkitekten Arnaud Boulain var redo att ta emot sin första skörd 2016, råder det ingen tvekan om att Beychevelle lyser vackrare än på någon tidigare tid i slottets mer än 500-åriga historia.

Det smittar av sig på andravinet Amiral de Beychevelle och likaså på detta Brulières de Beychevelle, som har producerats som ett självständigt vin sedan 1970-talet. Detta är frukten från 12 ha. fält som ligger 5 km. från Château Beychevelle och även 5 km. längre bort från floden vilket innebär att klimatet är lite svalare. Detta fick Philippe Blanc att fundera på om det ens var sant att druvblandningen speglade den vi hittar i slottets Grand Vin, och som en av sina första akter fasade han ut både Cabernet Franc och Petit Verdot och minskade halten Cabernet Sauvignon avsevärt. så att vinet sedan millennieskiftet har dominerats av Merlot.

De 12 ha. har odlats ekologiskt sedan 2008 och det är här som Philippe Blanc samlar erfarenheten som borde underlätta den pågående övergången till ekologisk odling i hela Château Beychevelle. Druvorna plockas för hand med en första skötsel av klasarna i vingården, varefter de körs ner till Brulières specialavdelning i det nya vinhuset, där ytterligare en sortering sker innan alla stjälkar tas bort och druvorna krossas inför jäsning i rostfritt stål. Vinet mognar i 12 månader på en blandning av nya (20%) och använda fat, och långt innan den slutliga blandningen klarnas vinet med färsk äggvita.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött
Vilt
Viltfågel

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.