Champagne Ayala är en familjedriven vingård som ligger i hjärtat av Champagne i Grand Cru Aÿ. Ayala grundades 1860 och ägs idag av Champagne Bollinger. Sedan starten har Ayala producerat viner från Champagnes bästa terroirer och har blivit känt för sina distinkta champagner.
Vi arbetar med låg dos och Chardonnay-druvan har första prioritet, så stilen är torr och utpräglat elegant. Champagne Ayala har fått sitt genombrott på den internationella scenen genom en passion för innovation samtidigt som de respekterar de historiska traditionerna och exporteras nu till mer än 60 länder runt om i världen. Ayala är hållbart certifierade HVE & VDC – de två mest prestigefyllda certifieringarna inom sina respektive kategorier.
Champagne Ayala förvärvades 2005 av Bollinger. Sedan dess har ofattbara summor investerats i vineriet och redan 2007 byggde man ett helt nytt 'state-of-the-art' vineri för att ytterligare kunna höja kvaliteten och uppfylla ambitionerna.
Hadrian Mouflard har varit vd sedan 2012 och har nästan lyckats göra om Ayala till en modern och topprankad vingård i Champagnes absoluta superliga. Vinerna har aldrig varit bättre och de internationella betygen bekräftar detta.
Ayala har tillgång till så många som 70 Crus av fantastiska terroirer, varav 50 är planterade med Chardonnay. Ayala själv äger mer än 20 hektar vingårdar i Grand Cru Aÿ, Dizy, Chouilly och Oger, samt Champvoisy och Grigny.
Ayala konverterar också aktivt sina vingårdar till ekologiska, vilket förväntas uppnås inom ett överskådligt antal år.
Skördeteamet är ett av de största i Champagne och arbetar efter en kompromisslös standard med höga krav på optimal mognad och kvalitet vid skörd.
Deras mest kända cuvéer 'Brut Majeur' och 'Brut Majeur Rosé' vinifieras på samma sätt som hos Bollinger. Med en rad viner som går genom nålsögat med en engagerad och erfaren provningspanel.
De två 'Brut Majeurs' måste sägas representera husets stil och höga kvalitet - ett visitkort av högsta kaliber.