Caves Yves Cuilleron Cote Rotie La Vialliere 2017

1,299.00 kr.
customer-list-add

Caves Yves Cuilleron Cote Rotie La Vialliere 2017

Caves Yves Cuilleron Cote Rotie La Vialliere 2017

Om produkten

Côte Rôtie "La Viallière" från Yves Cuilleron tillverkas i Syrah som kommer från flera tomter (terrasser) på en enda söderläge vingård, La Viallière, som läggs ut på en granit och gnejsinnehållande undergrund och som är känd för att producera viner med stor finess. Planteringstätheten på Cuillerons tomter är så hög som 8 000-10 000 vinstockar per hektar. ha., vilket innebär att varje vinstock bara behöver producera några få druvor och därmed producerar otroligt koncentrerade viner. Dessutom ympas vinstockarna med sticklingar från ett urval av fastighetens bästa vinstockar. Vinifieringen äger rum separat för varje tomt, med en spontan jäsning (druvornas vilda jäst) i öppna träkärl. Malolaktisk jäsning och mognad (18 månader) utförs på barriques på 228 liter, varav 50% är nya. Jämställningen av vinerna från de olika tomterna sker omedelbart före tappning. Produktionen är vanligtvis extremt begränsad mellan 1700 och 2000 flaskor.

Som alltid med Yves Cuilleron har denna Côte Rôtie både frukt, struktur och komplexitet, men det är förmodligen den mest känsliga och eleganta Côte Rôtie som produceras på fastigheten. Doften erbjuder fin finess, känsliga nyanser av röda bär, med en lite kryddig karaktär i slutet. Smaken är mycket subtil, med massor av spännande detaljer, som inslag av örter, gran, fågelkörsbär, tranbär, vitpeppar och tryffel. Det slutar lätt och ömtåligt, med bett och bra tannin. Eftersmaken är trots finess ganska lång.
Servera den med vilt, ljust eller mörkt kött, helst anka, kalvkött eller lamm, serverat med såser med svamp och vilda bär.

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Viltfågel

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.