Caves Yves Cuilleron

1 varor

Anbefalinger

Visar: 1 varor
Caves Yves Cuilleron Cote Rotie La Vialliere 2017
Caves Yves Cuilleron Cote Rotie La Vialliere 2017
1,299.00 kr.
customer-list-add
Finns i lager (3 stk)
- Leverans 3-8 dagar

Bland producenterna i området anses Yves Cuilleron vara en av de allra bästa. Familjegården grundades under förra seklet, men det var inte förrän 1947 som den första flaskflaskningen gjordes på gården. Yves Cuilleron tog över rodret efter sin farbror 1987 och 1992 lät han bygga en helt ny källare och vinförädlingsrum. Redan 1999 var han tvungen att bygga. Fastigheten består för närvarande av 75 ha. och Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas och IGP (Vin de Pays). Yves Cuilleron, har aldrig varit en anhängare av extrema filosofier i sitt arbete i vingårdarna. Om du frågar honom om han odlar sina vinstockar konventionellt, organiskt eller biodynamiskt, är svaret "nej" till allt. "Min filosofi är enkel: Att producera de bästa och hälsosammaste druvorna med mina ögon, mina sinnen och min erfarenhet, i respekt för naturen", säger han.

Under de senaste 20 åren har han inte använt kemi för insektsbekämpning, utan snarare tekniken "sexuell förvirring", som är populär inom ekologisk produktion. På vingårdar där jordbearbetning är möjlig (ca 30 ha.) Inga herbicider används och gräset får växa mellan raderna. Plöjning är endast begränsad. På terrasserna (ca 29 ha), där markarbeten kan innebära att jorden tvättar bort i regnet, används miljövänliga ogräsmedel. Gödselmedel är förbjudna i vingårdarna. ”Hantverk är viktigt i vingårdarna. Det bästa sättet att undvika sjukdomsattacker är att begränsa produktionen, tunna ut grenar och löv, ge vinstockarna mer luft '.