Cave de Fleurie, Julienas 2023

239.00 kr.
customer-list-add

Cave de Fleurie, Julienas 2023

category label Nyhet

Cave de Fleurie, Julienas 2023

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Röd frukt
Andra kryddor

Om produkten

Det är kanske den mest matvänliga av vinerna från Cave de Fleurie - här finns både lakrits, peppar och lite kryddor i doft och smak som ger en mörk och kraftfull dimension till vinet. Och även om Beaujolais är lättlevande och elegant, så får du här ännu mer liv och smak. Samtidigt är det också ett vin som kan lagras längre än genomsnittet för Beaujolais, och som kommer att utvecklas under 3-4 år i källaren. Juliénas passar bra till en stor del av det klassiska franska köket - coq au vin, ankbröst à l'orange eller bavette. Servera vid 14-16°C i stora rödvinsglas. Servera till ankpaté på grillad baguette.

Aroma

Röd frukt
Andra kryddor

Facts

Tannin:
Lav
Sötma:
Tør
Aciditet:
Høj
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Område:
Distrikt:
Juliénas
Årgång:
2023
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
14,00
Korkvariant:
Kork
Serveringstemperatur:
15-17°C

Serving tips

Fjäderfä
Mörkt kött

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.