Om produkten
Cascina Amalias Barolo Bussia är gjord av ett urval av druvor från den prestigefyllda Fantini vingården i Bussia-området. Fantini vingården ligger på en högre höjd än genomsnittet inom samma cru och har också ett karakteristiskt terroir för vingården. Fantini är belägen i Bussia-området med sydvästlig exponering och ligger i en genomsnittlig höjd av 450 meter över havet. Diano-sandstensjorden härstammar från torronsk eran och har en hög andel sand. Cascina Amalias Barolo Bussia görs av handplockade druvor. Efter krossning och avstjälkning av druvorna påbörjas jäsningen med daglig överpumpning tills slutet av jäsningen, som varar cirka 20 dagar. Efter att druvsaften har samlats genomgår vinet malolaktisk jäsning. Sedan lagras vinet i barriques i cirka 12 månader och därefter på franska ekfat i ytterligare cirka 20 månader. I slutet av denna process buteljeras det och får sedan mogna i flaskan innan det släpps.