Cascina Amalia, Barolo Bussia 2018

499.00 kr.
customer-list-add

Cascina Amalia, Barolo Bussia 2018

Cascina Amalia, Barolo Bussia 2018

Om produkten

Cascina Amalias Barolo Bussia är gjord av ett urval av druvor från den prestigefyllda Fantini vingården i Bussia-området. Fantini vingården ligger på en högre höjd än genomsnittet inom samma cru och har också ett karakteristiskt terroir för vingården. Fantini är belägen i Bussia-området med sydvästlig exponering och ligger i en genomsnittlig höjd av 450 meter över havet. Diano-sandstensjorden härstammar från torronsk eran och har en hög andel sand. Cascina Amalias Barolo Bussia görs av handplockade druvor. Efter krossning och avstjälkning av druvorna påbörjas jäsningen med daglig överpumpning tills slutet av jäsningen, som varar cirka 20 dagar. Efter att druvsaften har samlats genomgår vinet malolaktisk jäsning. Sedan lagras vinet i barriques i cirka 12 månader och därefter på franska ekfat i ytterligare cirka 20 månader. I slutet av denna process buteljeras det och får sedan mogna i flaskan innan det släpps.

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Kraftig ost
Vilt
Viltfågel

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.