Om produkten
Cantina Valpolicella Negrar producerar denna läckra Ripasso genom att hälla Valpolicella rött vin över kvassen från vingårdens produktion av Amarone och Recioto. Eftersom kvassen fortfarande innehåller mycket socker startas jäsning på nytt och därmed ökas alkoholen och extra goda aromämnen extraheras.
Druvinnehållet är Corvina, Rondinella och Molinara. Druvorna skördas för hand. De växer i hjärtat av Valpolicella Classico-regionen mellan Negrar-bergen. Undergrunden varierar kraftigt från en mycket kalkhaltig till en mer vulkanisk undergrund.
Vinet lagras därefter i en kombination av små och stora ekfat innan det tappas på flaska.
Erfarenheten
En mycket god Ripasso, med värme och kraft. Färgen är fin rubinröd. En utsökt mandellik arom stiger upp från glaset, vilket verkligen gör aptiten att smaka vinet i stora munnen.
Serveringstips
Serveringstemperaturen bör inte överstiga 16-18 grader. Vinet är gjort för bra starka kötträtter, inklusive höstens goda klassiska rätter som grillad anka och fläsk. Den kan också användas för goda mogna ostar. Vinet ska syresättas efter att flaskan har öppnats. Häll den på en karaff och låt den stå i 2 timmar innan du serverar den.