Om produkten
Elastisk, syrafast och medelfyllig i munnen, med ett finpolerat tanninnätverk som biter lätt i slutet. Smaken följer näsan vackert, med en kärna av röda skogsbär, tranbärsjuice och färska tobaksblad, ackompanjerad av grön paprika, torkade medelhavsörter och en hint av bitter choklad. En aptitretande, fruktdriven och ändå välstrukturerad finish, där lätthet att dricka och allvar går upp ett snäpp. Fantastiskt matvin, perfekt till vårens lättare kötträtter med krispiga grönsaker och lätta såser. Servera den med en medium-rare kalvfilé, gärna tillsammans med en klassisk madagaskarpepparsås och mör sparris.
Vinet är sammansatt av 100% Cabernet Franc, som skördas från flera olika utvalda tomter i Chinon kommun. Genomsnittliga 20-åriga vinstockar, gynnas av varierande växtförhållanden som växlar mellan alluviala terrasser, flinta- och lerstensplatåer och kalkstenssluttningar. Vinet är uteslutande i kontakt med rostfria ståltankar under hela vinifieringsprocessen, just för att bevara frukt och fräschör i det slutliga vinet. 'Amaranth' är namnet på en mycket vacker och granatfärgad blomma som växer i producentens vingårdar och symboliserar odödlighet.