Tenuta Reverdito, Barolo, la Morra 2019

399.00 kr.
customer-list-add

Tenuta Reverdito, Barolo, la Morra 2019

Tenuta Reverdito, Barolo, la Morra 2019

Om produkten

Barolo med tätt packad doft med härlig sötma, körsbär, lakrits, choklad och sågspån. Smaken är saftig men samtidigt koncentrerad med en frisk syra som får munnen att vattnas; fin och komplex med en ganska mjuk fruktstil för druvan och toner av örter, skogsbotten och peppar. Det är en välbyggd vin, men tanninerna är finfibriga och vinet ger mycket redan som ungt men kan också lagras. Viltfågel, stekt gås, kalvlever, svamprätter och inte alltför kraftiga fåre- och getostar är lokala klassiker till druvan. Druvorna växer på högt belägna fält, 270 - 300 m. Marken är kalk på västvänd sluttning. Druvorna sorteras noggrant, blötläggs länge före och under jäsningen och lagras två år i stora ekfat. Klarnas och filtreras inte.

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Mild ost
Gryträtter
Vilt

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.