Albert Sounit, Rully Rouge - Les Bas des Chênes 2018

499.00 kr.
customer-list-add

Albert Sounit, Rully Rouge - Les Bas des Chênes 2018

Albert Sounit, Rully Rouge - Les Bas des Chênes 2018

Om produkten

Rully Rouge - Le Bas des Chênes präglas av en delikat och elegant körsbärsfrukt, understödd av subtila mineraltoner och en rank tanninstruktur. Vinet är vackert, komplext och harmoniskt med massor av fräschör och fruktig karaktär. I buketten är den djup, intensiv och full av mörka, röda bär. Maison Albert Sounit har köpt druvor från Les Chênes-vingården sedan 2008. År 2013 köpte vingården den 2 hektar stora marken och som ensam ägare av parcelen kan den till och med kallas Monopole. Jordmånen på den sluttande Les Chênes-vingården består nästan uteslutande av kalksten, vilket bidrar till den fina frukten och eleganta finesse som kännetecknar Rully Rouge - Le Bas des Chênes. Pinot Noir-vinstockarna är cirka 35 år gamla och tack vare en kraftig beskärning hålls skördeutbytet nere på cirka 40 hl per hektar för att säkerställa en naturlig koncentration. Druvorna är handplockade och genomgår en sortering med avstjälkning vid ankomsten till vingården. Vinifieringen börjar med att druvorna kyls ner till ca 9-10 grader, där de genomgår en kallmaceration i 5-7 dagar. Här extraheras de ömtåliga fruktaromerna och färgpigmentet. Därefter höjs temperaturen och den alkoholiska jäsningen varar i cirka 7-9 dagar. Vinet macererar tillsammans med druvskal och druvkött i 3-4 dagar innan det hälls på fat och lagras i 12 månader. De använda faten, varav 40 % är nya, är av olika storlekar; 228, 300 och 500 liter för att balansera fatkaraktären i förhållande till frukten i vinet.

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.