Om produkten
Sifer Wines Vibria kommer från Tarragona-området i Spanien. Som många vet är Spanien ett otroligt mångsidigt och varmt vinland som ofta producerar solmogna och karaktärsfulla viner. Både på den vita och den röda fronten. Tarragona är inget undantag när det kommer till värmen. Sifer Wines lyckas dock skörda lite tidigare, så att druvorna fortfarande behåller en rik och närvarande syra.
Vibria är en ny cuvée från Sifer Wines och är ett projekt som leds av vingårdens unga medarbetare, som länge haft en filosofi om att producera just ett sådant vin. Vibria är baserad på Xarel-lo, Grenache Blanc och lite Macabeo. Tre druvor, alla extremt kända för området. Vinet är relativt funkigt och livligt. Dels för att den inte är filtrerad men också på grund av den skalmaceration som finns på vinerna.
Som så ofta när man dricker vitt vin/orangevin från Spanien finner man en distinkt och fruktig ton, vilket säkert också kommer till uttryck i detta vin. Du kommer att ana tropiska frukter, gula stenfrukter och en nästan persikoliknande arom i vinet, som i slutändan tyngs ner av en grön och bitter syra. Den perfekta kombinationen om du frågar oss!
Vinet vinner ingenting på att luftas före servering. Servera vinet direkt från kylen. Det kan knappast vara för kallt, enligt oss.
Vibria är ett "lätt fylligt" apelsinvin. Alltså ett vitt vin med väldigt lite hudkontakt. Det ökar komplexiteten och intensiteten något, vilket gör att vinet definitivt kan serveras till vilken mat som helst. Fågel och ljust kött kommer framför allt att bli fint komplimenterade av detta vin.