Pio Cesare, Barbaresco 2013

949.00 kr.
customer-list-add

Pio Cesare, Barbaresco 2013

Pio Cesare, Barbaresco 2013

Vår utvärdering

Mycket trevlig mörk färg i glaset med en tegelröd kant. Intensiv doft av tjära, mynta, ros och citronskal. På tungan sprider det omedelbart en rik röd frukt i en krämig konsistens. I eftersmaken känns bra syrastruktur som bådar gott för rödvin liv i det långa loppet. Due. de uttalade tanniner, så förtjänar detta vin som ska serveras i sällskap med god mat och det är ett fint bolag, till exempel. krämig pastarätter, kalvkött och hårdost. Bör syre 3-4 timmar före servering och kan lagras upp till 20 års skörd.

Om produkten

Il Bricco och San Stefanetto vingårdar ger enbart druvorna till Pio Cesare Barbaresco. 100% Nebbiolo som fermenteras i temperaturreglerade ståltankar med hudkontakt under 20 dagar. 35% av vinet åldrades i små bariques (225 liter) av den nya fransk ek i 30 månader. Resterande 65% lagras i stora 2.000 liter ekfat av fransk ek, tills vinet är på flaska och vilar vidare i Pio Cesare källare för vin är redo för release. Mycket trevlig mörk färg i glaset med en tegelröd kant. Intensiv doft av tjära, mynta, ros och citronskal. På tungan sprider det omedelbart en rik röd frukt i en krämig konsistens. I eftersmaken känns bra syrastruktur som bådar gott för vinets liv i det långa loppet. Due. de uttalade tanniner, så förtjänar detta röda vinet serveras i sällskap med god mat och det är ett fint bolag, till exempel. krämig pastarätter, kalvkött och hårdost. Bör syre 3-4 timmar före servering och kan lagras upp till 20 års skörd. Om du skrev en lärobok om hur klassiska Barba ska smaka, så är detta vin på hand först

Serving tips